Dette website opdateres ikke, idet helt ny website er under opbygning

This website is under new construction and will not be updated

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Energistyrelsen lancerer ”Ny Varme” – en beregner, der nemt og hurtigt viser boligejerne økonomien i at skifte olie- eller gasfyret ud med billigere og mere klimavenlige energiformer.

2. juli 2014

 

Ny Varme er en beregner, der giver boligejere et hurtigt overblik over, hvilke varmekilder der er mulighed for at skifte til, og hvordan økonomien ser ud, hvis oliefyret for eksempel erstattes med jordvarme. Beregningerne i Ny Varme bygger på offentligt tilgængelige data og energipriser, der er samlet ind fra hele landet.

”For mange boligejere er der store besparelser at hente ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe eller fjernvarme, men det kan være en større indsats at undersøge mulighederne og særligt økonomien i at skifte. Nu kan boligejerne med et enkelt adresseopslag finde ud af, hvad de kan skifte til og få en idé om økonomien i det”, siger Henrik Andersen, kontorchef i Energistyrelsen.

Bag om beregneren
Med regeringens målsætning om at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler inden 2050, er det en udfordring at finde gode og billige alternativer for de 250.000 boligejere, der får varme og varmt vand med oliefyr.

”Det er attraktivt for tusindvis af danske boligejere at skifte til jordvarme eller luft til vand-varmepumpe. Det er vedvarende energi, som er driftssikkert, klimavenligt og fremtidssikret. Men mulighederne for boligejerne er langt fra så synlige i mediebilledet som for eksempel i Sverige, hvor salgstal på 50.000 varmepumper om året ikke er usædvanligt. Med Ny Varme vil vi slå et slag for at synliggøre mulighederne, og hvor meget der faktisk er at spare”, siger Henrik Andersen.

Led i en større indsats
Ny Varme er et af en række tilbud om information og rådgivning til boligejerne om alternativer til oliefyr. På hjemmesiden SparEnergi.dk tilbyder Energistyrelsen information og værktøjer, der skal gøre det lettere for boligejerne at finde gode og energirigtige løsninger. I Casebanken kan brugerne hente inspiration og idéer fra andre boligejere, som har skiftet til jordvarme, og Varmepumpelisten giver et nemt tilgængeligt overblik over de mest effektive varmepumper på det danske marked. Boligejerne kan desuden få gratis telefonrådgivning om mulighederne for at skifte til eksempelvis en varmepumpe.

Se, hvordan beregneren fungerer

Nyheder

Nyt energiregnskab for Ringkøbing-Skjern Kommune
Potentiale for biogasproduktion i Ringkøbing-Skjer
40 ideer gør landbruget mere klimavenligt
1000 husstandsmøller fra Astrup til Sydkorea
Elbiler har mindre CO2-udledning end almindelige b