Dette website opdateres ikke, idet helt ny website er under opbygning

This website is under new construction and will not be updated

Her genereres EU's mest beskidte energi.

Et samarbejde mellem nogle NGO'er viser hvor de mest svinende kulkraftværker i EU er.

Tyskland og England er belastede af rapporten over de 30 største CO2-udledere blandt kulkraftværker i Europa som en række NGO'er, er gået sammen om at liste. I rapporten, som er hedder "The Dirty Thrity", optræder engelske og tyske værker 18 ud af 30 gange. Derfor stiller de spørgsmål ved om de to landes position som europæiske klimadukse er retvisende.

"Tyskland og Storbritannien har udråbt sig selv som europæiske klimamestre, men Tyskland bruger mere kul til at lave elektricitet end noget andet land i Europa, og Storbritannien kommer ind på en tredjeplads som den største kulforbruger næst efter Polen," står der i rapporten. dirty_30_report_finale.pdf

Opgørelsen er udarbejdet for 2013, og her har NGO'erne fundet frem til, at et polsk værk ved Bełchatów er CO2 topscorer. Den totale udledning i 2013 var på 37,1 millioner ton.

Listen tager ikke højde for, hvor mange mennesker de forskellige værker producerer strøm til. En opgørelse over den relative CO2-udledning i forhold til det producerede antal MW mangler ligeledes.

Nyheder

Nyt energiregnskab for Ringkøbing-Skjern Kommune
Potentiale for biogasproduktion i Ringkøbing-Skjer
40 ideer gør landbruget mere klimavenligt
1000 husstandsmøller fra Astrup til Sydkorea
Elbiler har mindre CO2-udledning end almindelige b